CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-0

Σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε την Ξάνθη και έπιασε την Βέροια στην 14η θέση με 15 βαθμούς. Καλύτερη εμφάνιση για την ΑΕΚ εντός έδρας. MVP ο Πετρόπουλος.


Με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΚ στο αποψινό ματς δεν ήθελε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Τελικά το κατάφερε με σπουδαία εμφάνιση και με ένα δεύτερο ημίχρονο που κυριολεκτικά θα μπορούσε να είχε κάνει το ματς... over.
Από την άλλη μεριά, η Ξάνθη δεν κατάφερε να μπει σε κανένα σημείο του αγώνα και προσπαθούσε να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί μακριά την ΑΕΚ από την εστία του Λόντιγκιν. Τελικά δεν τα κατάφερε και παραμένει στις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος Διατητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Κορδέρο, Βλάχος, Φούντας, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Ρίκκα
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λόντιγκιν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Πλατέλλας, Κομεσίδης, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι, Ντιέ, Ονουάτσι
Γκολ: Πετρόπουλος 68' (1-0)
Κίτρινες κάρτες: Μητρόπουλος 27'', Βασιλακάκης 27', Ντιέ 41', Πετρόπουλος 69', Μπαξεβανίδης 78'

Ανασκόπηση αγώνα

Από την έναρξη του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 5ο λεπτό έγινε η πρώτη φάση για την Ένωση, με τον Πετρόπουλο να δέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή, να στρώνει στον Φούντα ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο διαιτητής ακύρωσε την φάση, για χέρι του επιθετικού της ΑΕΚ. Το ριπλέι της συνδρομητικής τηλεόρασης δεν δικαιώνει την απόφαση του Κομίνη.
Για περίπου 12 λεπτά, η μπάλα παίχτηκε στον χώρο του κέντρου. Στο 17ο λεπτό έγινε η δεύτερη φάση του αγώνα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ξάνθης. Ο Μαρίν από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα αλλά ο Βασιλακάκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.
Στη συνέχεια του αγώνα, δεν υπήρξε καμία σημαντική φάση. Από το 25' μέχρι το 35' η Ξάνθη φάνηκε να ελέγχει το ματς, χωρίς όμως να πλησιάζει την περιοχή της Ένωσης και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει τον αγώνα στην πλευρά του Λόντιγκιν.
Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου πάντως, δεν υπήρξε καμία σημαντική φάση πλην ενός σουτ του Μητρόπουλου στο 39', πολύ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ και την εκτέλεση φάουλ του Ρίκκα στο 45'.
Τι έχασε ο Πετρόπουλος;
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά με κύριο εκφραστή των επιθέσεων των Αντώνη Πετρόπουλο. Μόλις στο 50' ο Φούντας με προσωπική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε μέσα στην περιοχή και έγαλε παράλληλη μπαλιά στον Πετρόπουλο ο οποίος δεν πρόλαβε προ κενής εστίας να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Ένωση συνέχισε την πίεση και δύο λεπτά αργότερα, μετά από μπαλιά στον Πετρόπουλο στα δεξιά, ο επιθετικός των γηπεδούχων πέρασε τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Λόντιγκιν.
Στο 60' κόρνερ για την ΑΕΚ, πρώτη κεφαλιά ο Πετρόπουλο, ανενόχλητος ο Μπουγαΐδης από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε στην κίνηση, άγαλμα ο Λόντιγκιν, η μπάλα λίγο άουτ!
Μονότερμα 17' έπαιζε η ΑΕΚ την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Νέα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, στην αντεπίθεση με τον Πετρόπουλο από τα δεξιά έκανε το ένα δύο καταπληκτικά με τον Γκερέιρο, ο τελευταίος από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το σουτ, η μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
Τι έβαλε ο Πετρόπουλος;
Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς. Στο 68', ο Τσουμάγκας από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα στον Πετρόπουλο μέσα στην περιοχή, ο οποίος αφού στόπαρε με το στήθος, στρώνοντας την μπάλα στο αριστερό του πόδι, πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ 1-0. Όλο το γήπεδο στο πόδι ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.
Με το πόδι στο γκάζι η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, με την Ξάνθη να μην μπορεί να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο 79' ο Ρίκκα την εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στο τοίχος και στο οριζόντιο δοκάρι.
Και ενώ η ΑΕΚ έλεγχε τον αγώνα, η πρώτη φάση που έκανε η Ξάνθη ήρθε στο 84΄και θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και τον ανενόχλητο Μαρκόφσκι, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε καμία φάση, με τον Αντώνη Πετρόπουλο να προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τους αντιπάλους και στο τέλος να ψηφίζεται πολυτιμότερος παίκτης.

Ο MVP της αναμέτρησης

Θα μπορούσε να μπει ο Φούντας, θα μπορούσε να μπει και ο Γκερέιρο, όπως και ο Βαλεντίνος Βλάχος. Γενικά η ΑΕΚ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την καλύτερη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Αυτός όμως που δικαιωματικά αξίζει τον συγκεκριμένο τίτλο, είναι ο Αντώνης Πετρόπουλος που έδωσε τη νίκη στην νέα του ομάδα με το πρώτο του γκολ.

Ο αδύναμος κρίκος

Σίγουρα η Ξάνθη ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε πως μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μια ομάδα και αυτή δεν ήταν η Ξάνθη.

Στατιστικά Αγώνα

0Γκολ0
0Ασίστ0
0Τελικές Προσπάθειες0
0Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
0Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής0
0Κεφαλιές0
0Αποκρούσεις0
0Επεμβάσεις0
0Κλεψίματα0
0Φάουλ0
0Οφσάιντ0
0Κόρνερ0
0Λάθη0
0Γεμίσματα0

planetsportstv
Xτύπησαν Φούντας και Τσουμάγκας

Χτύπησαν Φούντας και ΤσουμάγκαςΜε προβλήματα τραυματισμών αποχώρησαν από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Skoda Ξάνθη οι Ταξιάρχης Φούντας και Tάσος Τσουμάγκας. Και για τους δύο παίκτες της Ένωσης η διάγνωση είναι "κάκωση στον άκρο πόδα". Το πιθανότερο είναι ότι τα προβλήματα δεν είναι τόσο σοβαρά και οι δύο παίκτες θα είναι στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για το επόμενο παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η κατάστασή τους θα ξεκαθαρίσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.



Ενταση με Κοντοέ στο ημίχρονο


Ενταση με Κοντοέ στο ημίχρονοΠρωταγωνιστής σε επεισόδιο που δεν έλαβε έκταση, καθώς πρυτάνευσε η λογική και κοινή πεποίθηση πως η ΑΕΚ στερείται διοίκησης ήταν το απόγευμα του Σαββάτου (12/1) ο Γιάννης Κοντοές.
Ο αμυντικός της ΑΕΚ, ο οποίος έχει καταθέσει προσφυγή, άκουσε τα εξ αμάξης από φίλους της «Ενωσης» στα επίσημα του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Skoda Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο παίκτης βρισκόταν στα μπουθ του σταδίου παρέα με τον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σιαλμά, στην ανάπαυλα βγήκε απ' αυτά και αμέσως έσπευσαν δίπλα του οπαδοί της ΑΕΚ μιλώντας του με ένταση και καλώντας τον να βοηθήσει την ομάδα να βγει από το αδιέξοδο.
«Που είσαι εσύ; Βγες να βοηθήσεις την ομάδα. Τώρα σε έχουμε ανάγκη», είπαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στον Κοντοέ με τον παίκτη να προσπαθεί να τους ηρεμήσει λέγοντας τους: «Σε μένα το λέτε; Εγώ κάνω ότι μπορώ. Είμαι εδώ. Με έχουν απλήρωτο τόσο καιρό από την διοίκηση».

Τελικά η ένταση εκτονώθηκε με τους οπαδούς να συμφωνούν με τον παίκτη, ότι η διοίκηση είναι απόλυτα υπεύθυνη για τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ SKODA

Ουζουνίδης: «Δίκαια η ΑΕΚ»


Ουζουνίδης: «Δίκαια η ΑΕΚ»
Δίκαιη χαρακτήρισε τη σαββατιάτικη (12/1) νίκη της ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ ο προπονητής της Skoda Ξάνθη, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος, βέβαια, δεν παρέλειψε να σταθεί και στη μεγάλη φάση του Μαρκόφσκι.
«Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια το παιχνίδι», ήταν το αρχικό σχόλιο του τεχνικού των ακριτών.
«Μπορεί να είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρκόφσκι για να πάρουμε τον βαθμό, αλλά η εικόνα μας γενικά ήταν τέτοια που δεν το αξίζαμε», συμπλήρωσε ο Ουζουνίδης, ο οποίος στάθηκε στις πολλές ευκαιρίες της «Ενωσης» στο ματς, ενώ μίλησε και για το ματς Κυπέλλου.
«Ο αντίπαλος δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και κέρδισε δίκαια. Τελείωσε αυτό το ματς, πάμε στο ματς του Κυπέλλου και αυτό με την Κέρκυρα», κατέληξε ο προπονητής της Skoda.

Μπαξεβανίδης:"H ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και πήρε το παιχνίδι" 

Μπαξεβανίδης:"H ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και πήρε το παιχνίδι" (video)Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Δημοσθένης Μπαξεβανίδης μετά τη λήξη του αγώνα τόνισε ότι η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ενώ δήλωσε ότι η ομάδα του ήταν άτυχη στην περίπτωση του Μαρκόφσκι και θα μπορούσε να φύγει από το ΟΑΚΑ με έναν βαθμό. 

Από την πλευρά του, ο Σερζ Ντιέ δήλωσε ότι η ομάδα είναι απογοητευμένη από το αποτέλεσμα καθώς θεώρησε πως έπαιξαν καλά απέναντι στην ΑΕΚ αν και δεν κατάφεραν να φύγουν από το Μαρούσι με κάποιο βαθμό. 

Δείτε στo video που ακολουθεί τις δηλώσεις των δύο ποδοσφαιριστών αποκλειστικά στην κάμερα του Novasports.

Τσουμάγκας: «Ο,τι καλύτερο για μένα»

Τσουμάγκας: «Ο,τι καλύτερο για μένα»
Χαρούμενος για το γεγονός ότι το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ στέφθηκε με νίκη επί της Skoda Ξάνθη (1-0) παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο νεοαποκτηθείς μπακ, Τάσος Τσουμάγκας.
Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας επεσήμανε πως μέρα με τη μέρα οι παίκτες δένονται και πιο πολύ και τόνισε πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.
«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές, ήταν ότι καλύτερο για μένα να κάνω ντεμπούτο σε μια νίκη της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λεϊσόες και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε με θετικά αποτελέσματα, γιατί μέρα με τη μέρα δενόμαστε πιο πολύ και γινόμαστε πιο ομάδα. Και εγώ χρειάζομαι λίγο χρόνο, παρά το γεγονός πως δεν είχα πρόβλημα στην προσαρμογή. Δέθηκα γρήγορα με την ομάδα και πιστεύω θα πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».

Σιαλμάς: «ΑΕΚάρα από τα παλιά!»


Σιαλμάς: «ΑΕΚάρα από τα παλιά!»Μπορεί ο Δημήτρης Σιαλμάς να αγωνίζεται στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο δεν ξεχνάει την πρώην του ομάδα.
Ο Ελληνας επιθετικός της Χαζάρ Λονκαράν έχει αποδείξει πολλές φορές -και κυρίως μέσω του Twitter- πως δεν έχει ξεχάσει το πέρασμά του από την ΑΕΚ.
Έτσι, ο Σιαλμάς έσπευσε να σχολιάσει τη νίκη (1-0) αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση της «Ένωσης» κόντρα στην SKODA Ξάνθη, γράφοντας στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «ΑΕΚάρα… από τα παλιά!!».

Μητρόπουλος: «Το καλύτερο ματς»


Μητρόπουλος: «Το καλύτερο ματς»Στο πάθος και τη δύναμη που έβγαλε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέδωσε τη νίκη με 1-0 επί της Skoda Ξάνθη ο αμυντικός χαφ της «Ενωσης», Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος μίλησε και για τον σκόρερ, Αν
τώνη Πετρόπουλο.
Συγκεκριμένα, ο πρώην χαφ του Παναιτωλικού υποστήριξε πως η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο στο πρόσωπο του Πετρόπουλου έναν επιθετικό που ξέρει να σκοράρει, ενώ τόνισε πως άπαντες συγκεντρώνονται πλέον στον αγώνα με τον Άρη, μια ομάδα με ίδιους στόχους με τον «Δικέφαλο».
«Αυτό το παιχνίδι όπως και τα επόμενα που ακολουθούν είναι οριακά για την ΑΕΚ, αυτό στο οποίο δουλέψαμε στα Σπάτα τις τελευταίες μέρες ήταν το πάθος, η θέληση και η δύναμη, αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να βγάζει η ομάδα και σήμερα το κάναμε», ήταν το αρχικό σχόλιο του Μητρόπουλου.
«Πιστεύω πως μαζί με το παιχνίδι με τη Βέροια αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ φέτος», επεσήμανε ο χαφ της ΑΕΚ και πρόσθεσε: «Παίξαμε καλά, κάναμε φάσεις και παίκτες όπως ο Ρότζερ και ο Κορδέρο ,που έχουν ποιότητα, βρήκαν μπροστά τους έναν επιθετικό που είναι έμπειρος, κάνει σωστές κινήσεις και ξέρει να σκοράρει».
Και αφού μίλησε για το παιχνίδι με τους ακρίτες, ο νεαρός χαφ έσπευσε να δώσει το σύνθημα της επόμενης μέρας.
«Αν ξεκινήσουμε όπως σήμερα και στα ματς με Άρη, ΟΦΗ και Πανιώνιο, πιστεύω ότι θα πάρουμε τις δύο νίκες στην έδρα μας και κάτι καλό από το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε ο Μητρόπουλος και κατέληξε: «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και τώρα επικεντρωνόμαστε στο ματς με τον Άρη, είναι μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights