CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Αντεπίθεση για την ΑΕΚ με νίκη (1-0) επί του Πανιωνίου ( Highlights της Nova )


Σε ένα ματς θρίλερ που παιζόταν μέχρι το τελευταίο λεπτό, η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο και ανέβηκε στην 11η θέση, συνεχίζοντας το σερί νικών. Δοκάρι ο Καμπάνταης. Χαμένο πέναλτι ο Κατίδης.



Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα διαφορετικό ματς, αν η ΑΕΚ είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Και όσο ο Πανιώνιος έμενε στο παιχνίδι, τόσο η αγωνία κορυφωνόταν. Στις κρίσιμες στιγμές όμως, ο κόσμος της ΑΕΚ που βρέθηκε δίπλα στην ομάδα μετά από πολύ καιρό, έδωσε τον αέρα που χρειαζόντουσαν οι γηπεδούχοι.

Για τον Πανιώνιο, δεν παρουσίασε κάποιο ιδιαίτερο πρόσωπο. Στο πρώτο μέρος φοβισμένος, στην επανάληψη καλύτερος (δεν μπορούσε και αλλιώς βέβαια), αλλά στο τέλος θα μπορούσε να είχε χάσει το παιχνίδι με μεγαλύτερο σκορ. Φυσικά η κεφαλιά του Καμπάνταη, ίσως και να έκλεβε τον βαθμό για τους Νεοσμυρνιώτες.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ος βοηθός: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κορδέρο, Γκερέιρο, Φούντας (Σταματής 68'), Πετρόπουλος, Τσουκαλάς
Πανιώνιος (Πετράκης): Περιστερίδης, Αυλωνίτης, Καμπάνταης, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Ντούνης, Κούρντι, Τόσκας, Κοντοχρήστος, Παναγιωτούδης
Γκολ: Γκερέιρο 12' (1-0)
Κίτρινες κάρτες: Αυλωνίτης 11', Τόσκας 34', Φέτσης 37', Σάμαρης 37', Φούντας 61', Ντούνης 66'

Ανασκόπηση αγώνα

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ μπήκε δυνατά προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, απέναντι στον Πανιώνιο που έδειχνε μουδιασμένος στο ξεκίνημα του.
Στο 3' η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ με τον Αντώνη Πετρόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, αλλά ο Περιστερίδης μπλόκαρε την μπάλα στην δεξιά του γωνία.
Ρότζερ... και γκολ
 
Από την πίεση που άσκησε η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, ο Αντώνης Πετρόπουλος με μια έξοχη κίνηση στο ημικύκλιο της περιοχής, κέρδισε το φάουλ για την Ένωση. Ο Γκέρειρο ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα γλυκό τσίμπημα στην μπάλα, την έστειλε στην δεξιά πλευρά του Περιστερίδη, ανοίγοντας το σκορ στο ΟΑΚΑ, 1-0 στο 12'.
Η Ένωση συνέχιζε να πιέζει και στο 21' ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ, ο Γουνδουλάκης όμως πάνω στην γραμμή έδιωξε σε κόρνερ. Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να αντιδράσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και να πιέσει την ΑΕΚ. Στο 52' ο Γουνδουλάκης, στην καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του δικεφάλου, σε πλάγια θέση, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει, ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε.
Όσο τα λεπτά περνούσαν ο ρυθμός αντί να πέφτει ανέβαινε, με τους παίκτες του δικεφάλου να παίρνουν ενέργεια από τους οπαδούς της ομάδας και να πιέζουν όλο και περισσότερο τον Πανιώνιο.
Η απάντηση ων φιλοξενούμενων στην πίεση της ΑΕΚ, ήρθε στο 70', όταν μετά από κόρνερ ο Καμπάνταης έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Η συγκεκριμένη φάση έδωσε θάρρος στους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που άρχισαν να ανεβαίνουν περισσότερο, με την ΑΕΚ να δίνει χώρο και να θέλει να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Παρολίγον μοιραίος ο Κατίδης
Η μεγάλες φάσεις του αγώνα όμως ήρθαν για την ΑΕΚ στην αντεπίθεση στο 79', όταν μετά από γέμισμα του Κωνσταντόπουλου, ο Φουρτάδο που είχε περάσει μόλις στην θέση του Πετρόπουλου, πήρε την κεφαλιά και έβγαλε μόνο του τετ α τετ τον Κατίδη, ο οποίος πλάσαρε τον Περιστερίδη, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση, με τον Φουρτάδο έξω από την περιοχή, να βγάζει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, ο Σταματής να κοντρολάρει αλλά ο Περιστερίδης στην έξοδο του να τον ανατρέπει.
Ο Κατίδης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Περιστερίδη να αποκρούει σε δύο χρόνους, καθώς στο "ριμπάουντ" ο Μητρόπουλος πλάσαρε με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ.

 

Ο MVP της αναμέτρησης

Σίγουρα ο Ρότζερ Γκερέιρο αξίζει τον συγκεκριμένο τίτλο, καθώς μετά από καιρό η παρουσία του είχε και γκολ. Παρόλα αυτά, τραυματίστηκε και έπαιξε ένα ημίχρονο. Εάν θέλουμε όμως να μιλήσουμε για έναν παίκτη σε όλο το ματς, αυτός ήταν ο εκπληκτικός Κορδέρο. Ήταν παντού, έκανε τα πάντα. Τέλος.

Ο αδύναμος κρίκος

Η εμφάνιση του Πανιώνιου μπορεί να μπει στην κατηγορία, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι κονταροχτυπιέται με τον Κατίδη της ΑΕΚ, που είχε πάθος, είχε νεύρο, αλλά στο τέλος θα μπορούσε να είχε χαθεί το ματς για την Ένωση, από την απώλεια του τετ α τετ και του πέναλτι.

Στατιστικά Αγώνα

1Γκολ0
0Ασίστ0
16Τελικές Προσπάθειες6
5Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
9Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής3
2Κεφαλιές1
2Αποκρούσεις9
7Επεμβάσεις17
22Κλεψίματα22
19Φάουλ17
4Οφσάιντ0
7Κόρνερ2
49Λάθη64
6/21Γεμίσματα5/14
 logo ros

Ελευθερόπουλος: "Πέσαμε στην παγίδα της"

ΕλευθερόπουλοςΙκανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο. Τι είπε για τις απουσίες που είχε η ομάδα στην επίθεση της.

Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στις απουσίες της ομάδας του από τον χώρο της επίθεσης και απέδωσε την ήττα της ομάδας του στην παγίδα της ΑΕΚ και τον ρόμβο που έπαιξε η Ένωση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις: 
"Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν σπάσαμε τον ρόμβο. Δεν μπήκαμε καλά και η ΑΕΚ προηγήθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας ήταν διαφορετική. Πιέσαμε τον αντίπαλο, βάλαμε τη μπάλα κάτω, θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε φάει και δεύτερο. Είχαμε πει ότι δεν θέλαμε να δεχθούμε γρήγορο γκολ, γιατί όλα τα προβλήματα στην επιθεση ήρθαν μαζεμένα και θα ήταν δύσκολα για μας μετα. Έγινε αυτό που δεν θέλαμε...".
Τι ήταν αυτό που δεν έκαναν οι παίκτες του και δέχθηκαν γρήγορο γκολ...
"Το φάουλ ήταν; Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά αν τρως γκολ από στημένη φάση είναι λίγο δύσκολα... Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας ήταν αρκετά καλύτερη. Από το δεύτερο ημίχρονο είμαι ευχαριστημένος".
Για το πώς δούλεψε να χτυπήσει τον ρόμβο της ΑΕΚ στο κέντρο
"Είχαμε δουλέψει να... σπάσουμε τον ρόμβο της ΑΕΚ. Είναι η δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίσαμε ομάδα με ρόμβο. Είτε με αλλαγή παιχνιδιού από τον άξονα, είτε με διαγώνιο παιχνίδι. Πέσαμε στην παγίδα της ΑΕΚ, από εκεί που φόρτωνε την πλευρά να κινούμαστε κι εμείς. Μέχρι που ο κ. Λίνεν άλλαξε το σύστημα, εμείς είπαμε να περάσει η μπάλα από τον άξονα".

Λίνεν: "Έπρεπε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα"


Σε μια συνέντευξη Τύπου που κράτησε κοντά στο μισάωρο, ο Έβαλντ Λίνεν αναφέρθηκε στο πολύ καλό παιχνίδι του πρώτου μέρους, αλλά και στην κούραση του δευτέρου. Τι είπε για τον... γιο του Κατίδη αλλά και τους Ανάκογλου - Αναστασόπουλο.
Λίνεν
Εμφανώς ικανοποιημένος από σερί νικών και την βαθμολογική ανάσα, ο Έβαλντ Λίνεν στην συνέντευξη Τύπου είχε όρεξη για κουβεντούλα και αστεία. Χαμογελαστός, σχολίασε την πολύ καλή απόδοση των παικτών, παράλληλα όμως αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες που ενώ θα έπρεπε το ματς να τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, πήγε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Όσον αφορά τις χαμένες ευκαιρίες του Κατίδη, ήταν αρκετά ενοχλημένος τόσο από την ενέργεια του παίκτη στο τετ α τετ όσο και για την επιλογή του στην εκτέλεση του Πέναλτι, πάντως τον δικαιολόγησε λόγω ηλικίας, χαρακτηρίζοντας τον γιο του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του 'Έβαλντ Λίνεν:
"Δεν πρόκειται να απολογηθώ για το αποτέλεσμα. Νομίζω πως είδαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα έπαιξε καλά, όπως κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες και από το πρώτο λεπτό καταφέραμε να παράγουμε ευκαιρίες. Είχαμε και ένα διάστημα με πολλές ευκαιρίες. Ακόμα όμως δεν είμαστε σε θέση να μετατρέψουμε ένα καλό παιχνίδι σε γκολ. Είχαμε 2-3 εκπληκτικές ευκαιρίες. Χάνουμε καμία φορά μεγάλες ευκαιρίες, όταν δεν δίνει γρήγορα την μπάλα ένας παίκτης στον άλλο στην επίθεση. Όπως έγινε με τον Πετρόπουλο στον Φούντα και αντίθετα.
Θα πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι και επικίνδυνοι στις τελικές πάσες. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε σπουδαία προσπάθεια και στην άμυνα και στην επίθεση. Όλοι έδωσαν πολύ ενέργεια, όλοι τα έδωσαν όλα, αλλά τελικά βάλαμε μόνο ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε για λίγο τον έλεγχο του ματς. Δεν τους δώσαμε ευκαιρίες όμως. Δεν νομίζω πως αμυνθήκαμε άσχημα, απλώς εμείς στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στο πρώτο ημίχρονο.
Κάθε δέκα λεπτά, κάναμε ευκαιρίες. Ενώ στο πρώτο κάναμε ανά δυο λεπτά. Ήταν μια δυνατή μάχη στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε τον Γκερέιρο που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Και από την πετυχημένη ομάδα της προηγούμενης εβδομάδας, έλειπαν ήδη δυο παίκτες. Γενικώς πάντως, ήταν ένα άλλο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, απ' ότι στο πρώτο. Βεβαίως είχαμε και πάλι δυο καλές ευκαιρίες για γκολ.
Ο Κατίδης μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα θα έπρεπε να σκοράρει.Ήταν 100% φάση για γκολ. Είχε πολλές επιλογές, να ντριμπλάρει, να σπάσει αριστερά. Ενώ όπως εκτέλεσε το πέναλτι, ακόμα και εγώ θα το είχα αποκρούσει. Έκανε ακριβώς ότι δεν έπρεπε να κάνει στην εκτέλεση του. Το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Σε ένα τέτοιο σημείο του αγώνα, δεν κοιτάς να βρεις γωνία, τρύπα ή έναν έξυπνο τρόπο. Σουτάρει να τινάξεις τα δίχτυα.
Είναι όμως νέοι παίκτες, χωρίς εμπειρία. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Το 80% της ομάδας, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά μου, μεταξύ των οποίων και ο Κατίδης. Και δυστυχώς έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρουμε την νίκη. Μια νίκη που την αξίζαμε. Αξίζαμε την νίκη, απλώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο φρέσκοι.
- Για την αλλαγή του συστήματος
Ήταν απαραίτητο να αλλάξουμε το σύστημα. Αν δεν αλλάζαμε το σύστημα δεν μπορούσαμε καθόλου να ελέγχαμε τον ρυθμό. Είχε ο αντίπαλος τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή και θέλαμε να βάλουμε και τρεις αποκλειστικά στο κέντρο. Και να έχουμε και παίκτες στα άκρα, προκειμένου να σταματούν τους αντιπάλους στα άκρα. Δεν επρόκειτο να αλλάξω το σύστημα, όταν όλα είναι καλά και όταν η ομάδα παίζει καλά. Δεν ήταν όμως όλα καλά στο δεύτερο ημίχρονο και γι αυτό άλλαξα το σύστημα".
- Για την κούραση που βγάζει η ομάδα
"Υπήρχε η αίσθηση πως κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι. Από την προσπάθεια των τελευταίων αγώνων, υπήρχε η κόπωση. Κάναν κάποια παράπονα στο τέλος για μικροενοχλήσεις Και επομένως υπάρχει δικαιολογία για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Δεν ήμασταν φρέσκοι. Αν ήταν ήδη 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, όλα θα ήταν καλά και θα πηγαίναμε σπίτι μας. Αλλά έπρεπε να παλέψουμε και να τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους. Τουλάχιστον έτσι μένουμε σε εγρήγορση μέχρι τέλους. Αν είχαμε καθαρίσει το ματς με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, όλοι θα είχαν βαρεθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά τώρα όλοι ήταν σε εγρήγορση μέχρι τέλους. Αλλά δεν το κάναμε επίτηδες (γέλια) . Υπάρχει κούραση. Αυτός είναι και ο λόγος που τους δίνω δυο μέρες ρεπό. Είναι πολύ φυσικό να υπάρχει κούραση. Είναι νεαροί ποδοσφαιριστές και δουλεύουν σκληρά. Και ελπίζω πως την Τρίτη το πρωί θα επιστρέψουμε πιο φρέσκοι"
- Για το πρόβλημα ανανέωσης παικτών στη μέση και την επίθεση
"Στα τελευταία ματς δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Αλλά θα πρέπει στις κλασικές ευκαιρίες, να μπορούμε να σκοράρουμε. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κάποιους παίκτες. Προσπαθώ να φέρομαι στους επιθετικούς με δίκαιο τρόπο. Έβαλα τον Φουρτάδο, γιατί ήταν πολύ καλός στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, δούλεψε σκληρά και γι αυτό του έδωσα χρόνο σήμερα. Επίσης έβαλα τον Σταματή, απέναντι στην παλιά του ομάδα και δεν ήταν καλή ιδέα τελικά, γιατί το κίνητρο που είχε να αποδείξει κάτι, του δημιουργούσε νευρικότητα. Τον στηρίζω τον Σταματή, αλλά ίσως να έπρεπε να είχε μπει ο Παυλής. Ο Φουρτάδο θα χρειαστεί στο μέλλον και γι αυτό και πήρε χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε στην Κέρκυρα δεν θα παίξει ο Πετρόπουλος. Είναι σημαντικό ο Πετρόπουλος να προστατευτεί. Και γι αυτό και έβαλα τον Φουρτάδο, που έχει το ίδιο παιχνίδι με τον Πετρόπουλο και μπορεί να μας βοηθήσει και στα στημένα στην άμυνα".
- Για τις μεταγραφές των Ανάκογλου και Αναστασόπουλου
"Πήραμε δυο παίκτες στην μεσαία γραμμή και έχουμε δυο παραπάνω επιλογές. Τις χρειαζόμαστε τις επιλογές. Θα τους δούμε μέσα στην επόμενη βδομάδα σε τι κατάσταση είναι και ελπίζω να βοηθήσουν. Να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Αναστασόπουλος. Επίσης ο Ανάκογλου είναι ένας ταλαντούχος παίκτης που τον ξέρουμε όλοι από την Β' Εθνική και σε κάποια ματς στην Α' και είναι ένας παίκτης που ενδεχομένως να μπορεί να παίξει στην ρόμβο στην αριστερή πλευρά ή την δεξιά. Θα τον δούμε μέσα στην βδομάδα".

Γκερέιρο: "Θα μπορούσαμε περισσότερα γκολ"


Ο MVP της αναμέτρησης, Ρότζερ Γκερέιρο, χαρούμενος για την νίκη της Ένωσης, τόνισε πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει κερδίσει το ματς με περισσότερα γκολ και έριξε την ευθύνη της απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο στην τεράστια πίεση.
Γκερέιρο, πανηγυρική
Ο Βραζιλιάνος άσος της ΑΕΚ και χρυσός σκόρερ του αγώνα, αναφέρθηκε στην εκτέλεση του φάουλ τονίζοντας πως: "Ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου".

"Σημασία δεν έχει ποιος βάζει το γκολ αλλά να κερδίζει η ομάδα. Ήταν ένα σημαντικό ματς γιατί θέλαμε να ανέβουμε βαθμολογικά και να κοιτάξουμε ακόμα ψηλότερα. Είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε να νικήσουμε.
Εγώ δεν είδα όλο το 2ο ημίχρονο για να σας πω για πιο λόγο ρίξαμε την απόδοση μας, αυτό που ξέρω είναι ότι στο 1ο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι αλλά γκολ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η απόδοση έπεσε λόγω της μεγάλης πίεσης γιατί ξέραμε ότι χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Δεν αρκεί μόνο να παίζεις καλά αλλά πρέπει και να το νιώθεις και όλο το σύνολο αυτό μας φέρνει πίεση".
- Για τη φάση του γκολ:
"Τέτοιες φάσεις δουλεύουμε συνέχεια στην προπόνηση και έχουμε συγκεκριμένες εντολές. Εγώ το δούλευα όλη την εβδομάδα, είχα αυτοπεποίθηση, ένιωθα ότι μπορώ να το βάλω και πήρα την ευθύνη πάνω μου".
- Για τον τραυματισμό του:
"Τη Δευτέρα θα πάω για εξετάσεις, όταν έπεσα κάτω ένιωσα μεγάλη πίεση και πόνο, δεν ήθελα να το ρισκάρω γι αυτό είπα να βγω αλλαγή".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights