CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κανόνες Πόκερ – Πως Παίζεται



Πριν δούμε τους κανόνες του πόκερ και πως παίζεται το πόκερ, χρειάζεται να κατανοήσουμε τη βασική ορολογία του πόκερ:
·                                 Blinds: Τα υποχρεωτικά πονταρίσματα που κάνουν οι δύο παίκτες στα αριστερά του Dealer. Ο πρώτος ποντάρει το μεγάλο blind και ο δεύτερος το μικρό blind, το οποίο είναι το μισό του μεγάλου. Στο πόκερ μέσω ίντερνετ τα πονταρίσματα αυτά γίνονται αυτόματα όταν έρχεται η σειρά σας.
·                                 Pot: Το ποσό στο κέντρο του τραπεζιού το οποίο θα κερδίσει ο νικητής της παρτίδας
·                                 Check: Το γνωστό «ντούκου», δηλαδή η παραμονή
στην παρτίδα χωρίς νέο ποντάρισμα
·                                 Call: Το λεγόμενο «τα βλέπω», δηλαδή ποντάρισμα ίσο με όσα πόνταρε ο προηγούμενος ενεργός παίκτης
·                                 Raise: Η αύξηση του πονταρίσματος μετά από έναν παίκτη που έχει ποντάρει ήδη.
·                                 Bet: Η αύξηση πονταρίσματος όταν παίζετε πρώτος μετά από τα Blinds. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν στη συνέχεια να κάνουν Call ή Raise.
·                                 Fold: Η έξοδος από την παρτίδα


Ας δούμε τώρα πως παίζεται το πόκερ και ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες σε κάθε παρτίδα.

1ο στάδιο: Ο ντήλερ μοιράζει σε κάθε παίκτη δύο κλειστά φύλλα, τα λεγόμενα Pocket Cards.
2ο στάδιο: Ξεκινάει ο πρώτος γύρος πονταρίσματος με τους παίκτες στα αριστερά του ντήλερ να ποντάρουν τα blinds και τους υπόλοιπους να κάνουν είτε Call, Raise, ή Fold.
3ο στάδιο: Ο ντήλερ ανοίγει τρία φύλλα στο κέντρο του τραπεζιού, το λεγόμενο Flop, και οι παίκτες ξεκινούν νέο γύρο πονταρισμάτων με τις παραπάνω ίδιες επιλογές.
4ο στάδιο: Αφού όλοι οι παίκτες έκαναν κάποια κίνηση, ο ντήλερ μοιράζει το τέταρτο ανοιχτό φύλλο στο τραπέζι, το λεγόμενο Turn, και νέος γύρος πονταρισμάτων ξεκινάει.
5ο στάδιο: Αφού όλοι οι παίκτες έκαναν κάποια κίνηση, ο ντήλερ μοιράζει το πέμπτο ανοιχτό φύλλο στο τραπέζι, το λεγόμενο River, και ο τελευταίος γύρος πονταρισμάτων ξεκινάει.
6ο στάδιο: Ο παίκτης με τον καλύτερο συνδυασμό πέντε φύλλων από τα επτά διαθέσιμα (πέντε ανοιχτά και δύο στα χέρια του) κερδίζει την παρτίδα.

hand ranking Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι νέοι παίκτες πόκερ είναι η κατάταξη των συνδυασμών. Είναι σύνηθες για νέους παίκτες να μπερδεύουν τη δυναμική του χεριού τους, για παράδειγμα να θεωρούν ένα Straight αρκετά καλό συνδυασμό για να κερδίσει, μην δίνοντας σημασία πως κάποιος μπορεί να έχει Flush (χρώμα), το οποίο είναι πιο δυνατό και κερδίζει. Οπότε καλό είναι να απομνημονεύσετε την παρακάτω σειρά κατάταξης:



royal flush Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Royal Flush: Πέντε φύλλα από το ίδιο χρώμα και σε σειρά, από το 10 έως τον Άσο
straight flush Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Straight Flush: Πέντε φύλλα από το ίδιο χρώμα και σε σειρά
four of kind Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Four of a Kind: Τέσσερα φύλλα με τον ίδιο αριθμό
full house Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Full House: Συνδυασμός από τρία φύλλα με τον ίδιο αριθμό και δύο φύλλα με τον ίδιο αριθμό
flush Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Flush: Πέντε φύλλα με το ίδιο χρώμα
straight Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Straight: Πέντε φύλλα με τους αριθμούς σε σειρά ανεξάρτητα από το χρώμα τους
three of kind Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Three Of A Kind: Τρία φύλλα με τον ίδιο αριθμό
two pairs Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Two Pairs: Συνδυασμός από δύο δυάδες φύλλων με τον ίδιο αριθμό
pair Κανόνες Πόκερ   Πως Παίζεται
Pair: Δύο φύλλα με τον ίδιο αριθμό


Ας δούμε τα, θεωρητικά πάντα, πιο δυνατά αρχικά φύλλα (αυτά που μοιράζονται κλειστά στον παίκτη), από τα πιο δυνατά μέχρι τα πιο αδύνατα:

Ζευγάρι με Άσσους
Ζευγάρι με Ρηγάδες
Ζευγάρι με Ντάμες
Ρήγας και Άσσος του ίδιου χρώματος
Ντάμα και Άσσος του ίδιου χρώματος
Ζευγάρι με Βαλέδες
Ρήγας και Ντάμα του ίδιου χρώματος
Βαλές και Άσσος του ίδιου χρώματος
Ρήγας και Άσσος
Ζευγάρι με Δεκάρια
Φυσικά τα φύλλα αυτά δεν εγγυώνται νίκη στο παιχνίδι, μεγάλο ρόλο, το μεγαλύτερο ίσως στο πόκερ, παίζει η στρατηγική και πως ο παίκτης κινείται στα πονταρίσματα. Απλά αν έχετε κάποιο από αυτά πάνω σας και βγει και κάποιο από αυτά στο Flop (στα τρία αρχικά φύλλα που ανοίγει ο ντήλερ) τότε αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητές σας.


Ας δούμε και τις πιο συνηθισμένες, αλλά και πιο σημαντικές συμβουλές για το πόκερ:

Στατιστικά, το φύλλο σας είναι αρκετά καλό για να ποντάρετε δύο στις δέκα παρτίδες. Οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε τις πολλές συμμετοχές σε παρτίδες, αν το κάνετε αυτό θα χάσετε γρήγορα τα χρήματά σας μιας και το φύλλο σας είναι απίθανο να είναι συνεχώς καλό. Επίσης η λογική του “να ποντάρω λίγα για να δω το Flop” πολλές φορές οδηγεί σε περισσότερα άσκοπα πονταρίσματα.
Μην φοβηθείτε να βγείτε από το παιχνίδι ακόμα και αν έχετε ποντάρει σε ένα-δύο γύρους
Μάθετε πότε να κάνετε μπλόφα. Η μπλόφα πιάνει ορισμένες φορές εναντίον ορισμένων παικτών, αλλά αν ο αντίπαλός σας έχει διαβάσει τότε θα χάσετε πολλά χρήματα χωρίς λόγο.
Μην ξεχνάτε ποτέ πως τη στρατηγική σας τη διαβάζουν οι αντίπαλοί σας. Οπότε προσπαθήστε να την αλλάζετε κάποιες φορές, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να χάσετε λίγα χρήματα, ώστε να τους μπερδεύετε. Για παράδειγμα, αν δεν ποντάρετε ποτέ παρά μόνο όταν έχετε Άσους, δοκιμάστε να ποντάρετε και έχοντας κάτι πολύ χαμηλό, για να δείξετε πως παίρνετε διάφορα ρίσκα.
Παρακολουθήστε την τακτική των αντιπάλων σας, δείτε πως παίζουν ακόμα και όταν εσείς έχετε βγει από το τραπέζι. Το πόκερ βασίζεται περισσότερο στην ικανότητά σας να παγιδέψετε τον αντίπαλό σας παρά στο ιδανικό φύλλο που μπορεί να σας έρθει.
Παίξτε σε πολλά φτηνά τουρνουά για να εξασκήσετε τη στρατηγική σας αλλά και την υπομονή σας. Αν είστε παρορμητικός χαρακτήρας, τότε το πόκερ δεν είναι παιχνίδι για εσάς.
Μην πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η αντίληψή σας μειώνεται, γίνεστε περισσότερο επιπόλαιοι και ριψοκίνδυνοι
Πάντα να παρατηρείτε το παιχνίδι των παικτών στα αριστερά σας και τα δεξιά σας. Θεωρητικά, είναι καλύτερο να έχετε έναν επιθετικό παίκτη που ποντάρει συνεχώς στα δεξιά σας, να παίζετε δηλαδή μετά από αυτόν, γιατί όταν έχετε καλό φύλλο θα μπορέσετε να κερδίσετε αρκετά χρήματα από αυτόν. Αντίστοιχα, είναι καλό να έχετε έναν συγκρατημένο και συντηρητικό παίκτη στα αριστερά σας, να παίζει μετά από εσάς, ώστε να αποφύγετε Raise και αυξήσεις πονταρισμάτων στα δικά σας πονταρίσματα και μπλόφες.
Και μην ξεχνάτε, το πόκερ βασίζεται περισσότερο στις ικανότητές σας παρά στην τύχη, που σημαίνει πως θα υπάρχουν πάντα περιθώρια να βελτιώσετε το παιχνίδι σας.http://www.hellasvegas.gr/poker-rules

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - Bullfrog Poker ΚΛΙΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights