CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

LIVE SPORTS 24. superleague live stream : Ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

SUPER LEAGUE LIVE

Πρόκειται για τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας τόσο σε συγκομιδή τίτλων και διακρίσεων, όσο και σε μαζικότητα φιλάθλων που τις ακολουθούν. Οι αναμετρήσεις τους στις περισσότερες περιπτώσεις κινούν το ενδιαφέρον και των οπαδών άλλων ομάδων και θεωρείται το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην Ελλάδα, ακόμα και όταν δεν είναι βαθμολογικά ή αγωνιστικά κρίσιμο σε μία ορισμένη συγκυρία.
Οι δύο σύλλογοι είχαν ως ιδρυτικό πυρήνα μέλη της αστικής τάξης της ΑΘήνας και του Πειραιά αντιστοίχως. Κατά τα πρώτα χρόνια της ιστορίας τους ο Παναθηναϊκός ταυτίστηκε με την αστική τάξη της Αθήνας ενώ ο Ολυμπιακός υποστηρίχθηκε από την εργατική τάξη του Πειραιά. Στη συνέχεια όμως και οι δύο σύλλογοι απέκτησαν ισχυρά ερείσματα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στον αγωνιστικό τομέα, το ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων έχει ρίζες που ανάγονται προπολεμικά, από την εποχή που ήδη είχαν αρχίσει να κυριαρχούν τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Εκτός από τις επίσημες διοργανώσεις, οι δύο ομάδες έχουν και ένα ιστορικό φιλικών αγώνων και αναμετρήσεων σε εορταστικά τουρνουά (Κύπελλο Χριστουγέννων, Κύπελλο Πάσχα κλπ.), τα οποία ήταν αρκετά δημοφιλή προπολεμικά καθώς και στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τονΠαναθηναϊκό, ήταν ένας φιλικός που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου 1925 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και είχε λήξει ισόπαλος με σκορ 3–3.
Ο πρώτος επίσημος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε διεξαχθεί στην Λεωφόρο την 1η Ιουνίου 1930, στα πλαίσια της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 1929–30 και είχε λήξει με το εντυπωσιακό 8–2 υπέρ του Παναθηναϊκού, την μεγαλύτερη ως τώρα σε έκταση νίκη που καταγράφηκε στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αγώνας ρεβάνς διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη (στο παλιό γήπεδο του Άρη), όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε και πάλι, με σκορ 2–1. Άλλες δύο φορές οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν εκτός Αττικής και μάλιστα την ίδια σεζόν (1981–82), αρχικά στην Πάτρα λόγω τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα και στον Βόλο στο φινάλε του πρωταθλήματος, όπου ορίστηκε να διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ λόγω ισοβαθμίας.
Στους πίνακες που ακολουθούν, αναφέρεται συνοπτικά όλη η προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τις επίσημες διοργανώσεις (Πρωτάθλημα Ελλάδας, Κύπελλο Ελλάδας και Λιγκ Καπ στην μία και μοναδική φορά που αυτό διεξήχθη και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό). Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 1953 έως 1956, ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε σαν έδρα το γήπεδο της Λεωφόρου λόγω ανακατασκευής του παλιού Σταδίου Καραϊσκάκη, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε τέσσερις φορές στην φυσική του έδρα ως τυπικά φιλοξενούμενος.

Το παράδοξο της βίαιης αντιπαλότητας

Από την εποχή της μετατροπής του ποδοσφαίρου σε αμιγώς επαγγελματική δραστηριότητα - 1980 και έπειτα, χωρίς ωστόσο να αποτελεί η είσοδος του οικονομικού παράγοντα εξακριβωμένη αιτία - παρατηρήθηκε το φαινόμενο της επέκτασης της βίας ανάμεσα στους ένθερμους φιλάθλους των δυο ομάδων, μέρος των οποίων μετατράπηκε σταδιακά σε οργανωμένους οπαδούς. Πρόκειται για ένα παράδοξο αποτέλεσμα του ανταγωνισμού καθώς η αντιπαλότητα που
LIVE SPORTS 24. superleague live stream : Ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights